Genomineerd voor verkiezing beste praktijkopleider 2023

Ton berg uit Utrecht is één van de tien genomineerde praktijkopleiders voor mbo-studenten in de sector voedsel, groen en gastvrijheid. 23 februari maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren praktijkopleiders een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Ton Berg leidt al meer dan 20 jaar mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Ton Berg is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat wij een veilige werkplek bieden, en zo de jonge medewerkers kunnen laten groeien zowel als persoon en als aankomend kapper/ster.

Maandag 15 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

Terug naar Nieuws & Acties